Nestje verwacht:

We verwachten van ons Katoi medio oktober 2019 een nestje pups. Kato is medio augustus gedekt door Jozef uit ’t Labradorium.  Inmiddels een echo laten maken om daadwerkelijk te zien of ze drachtig is. De pups uit deze combinatie zullen zwart zijn.

Inmiddels is ze 5 weekjes drachtig, de rondingen gaan nu toenemen.

Heeft u interesse in een pup, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Vleespakketten

Iedere maand wordt er een dikbilrund verwacht bij de slager. U kunt zich inschrijven voor een overheerlijk pakket rundvlees middels een mail of telefoontje. Zodra er een rund bij de slager verwacht wordt krijgt u een telefoontje. Interesse? Voor informatie en bestellen bel of mail naar info@derashoeve.nl of 06-22774477.

Zaterdag 27 juli 2019

Kato is loops geworden, eerder dan we verwacht hadden. Het is bij Kato altijd afwachten wanneer zij loops wordt, haar hormonen zijn een beetje eigenwijs. 

Zaterdag 20 juli 2019

Vandaag was het SJP-dag in Heerle Ons Kato heeft haar SJP jachtdiploma C in 1 keer behaald. ! apporteerproef helaas de eend niet kunnen vinden, verder een prima lijst waar de voorjager meer dan trots op is. 

Juli 2019

Verdrietig nieuws binnen gekregen; Smitty (hondenkind van Buck en Bram) is op 5 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de ziekte van Lyme in combinatie met nierfalen. Wij wensen de eigenaren heel veel sterkte toe. 

Zaterdag 9 maart 2019

Vandaag was het clubdiplomadag in Oudewater. Ons Kato heeft haar KNJV jachtdiploma B in 1 keer behaald met een mooie uitslag van 65 punten. Een welverdiende 2e plaats op deze koude regenachtige dag. Trots op deze jonge dame.

11 februari 2019: puppies geboren!

Afgelopen maandag 11 februari zijn de puppies van Roos geboren. Klik hier voor het laatste nieuws en de foto’s!

Nestje verwacht:

We verwachten van onze Roos in februari 2019 een nestje pups. Ze is eind november 2018 loops geworden en zal op korte termijn gedekt gaan worden door Merels Victor uit ’t Labradorium. Heeft u interesse in een pup, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Eind 2019/begin 2020 verwachten we een nestje van Nora’s Kato van de Rashoeve.

Dinsdag 29 mei

Onze eerste autorit naar een kinderopvang, heerlijk dollen met de kindertjes en hun opa’s en oma’s. De rest van de dag waren we aardig versleten.
Klik hier voor de laatste foto’s.

Donderdag 24 mei

Alweer 6 weekjes jong, vandaag de chipper en dierenarts op bezoek, eindelijk mogen we daarna heerlijk op het grasveld rennen en spelen. Het mooie weer lacht ons toe. Alle pups medisch goedgekeurd. Onze kleine Roel heeft nu ook een lief zorgzaam baasje gevonden.

Woensdag 2 mei

De werpkist is ingeruild voor een mooie binnen- en buitenren, we kunnen nu nog meer zien en alle indrukken maken ons toch wel enorm moe. Het spel met elkaar wordt steeds groter. We schrikken van onze eigen blaf, de poepjes en plasje doen we al keurig buiten.

Woensdag 25 april

Elke week een sprongetje. . Van oogjes open tot lopen van lopen  naar echt spelen.. Zo mooi! onze miniman Roel doet het ook zo fantastisch. Bij zijn 5 grote broers en zus laat hij zich niet door ondersneeuwen. 

Woensdag 11 april

Op 11 april zijn de pupjes van Kato en Jozef geboren. 6 gezonde pups kwamen na een zeer vlotte bevalling; Kato en haar pups maken het goed.
Klik hier voor de foto’s!

Ze hebben alle een baasje gevonden en gaan met de volgende stamboomnamen door het leven:

Kato’s DIVA van de Rashoeve; een zwart teefje.
Kato’s DEX van de Rashoeve; een zwart reutje.
Kato’s DIRK van de Rashoeve; een zwart reutje.
Kato’s DAAN van de Rashoeve; een zwart reutje.
Kato’s DUCO van de Rashoeve; een zwart reutje.
Kato’s DORUS van de Rashoeve; een zwart reutje

Februari – April 2018

Eindelijk is Kato op 27 januari loops geworden, het is bij Kato altijd afwachten wanneer zij loops wordt, haar hormonen zijn een beetje eigenwijs. Maar de natuur kunnen we niet dwingen. Begin februari voor de eerste progesteron laten bepalen, deze was nog aan de zeer lage kant. 9 februari tweede keer progesteron, er zat een beduidende stijgende lijn in, dat we de volgende dag naar Haar vriendje Jozef zijn gegaan, een liefdesweekendje volgde. 

Op 10 februari is Kato gedekt door Jozef uit ’t Labradorium en we verwachten rond medio april pupsels. Middels een echo laten maken om daadwerkelijk te zien of ze drachtig is. De pups uit deze combinatie zullen zwart zijn.

Inmiddels is ze 7 weekejs drachtig, aardig dik en eten is haar passie. De wandelingen verlopen iets moeizamer.

December 2017

We kregen verdrietig nieuws; Ons Guusje, de jongste telg van Nora en Victor is overleden; hij heeft maar 1,5 jaar van zijn leventje mogen genieten.

Eerst nestje Roos juni 2017

De pups zijn inmiddels weer uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes. We wensen de nieuwe eigenaren heel veel geluk!
Klik hier voor alle foto’s van dit mooie nestje!

Zondag 25 juni

Vandaag was het clubdiplomadag in Simonshaven. Ons Kato heeft haar KNJV jachtdiploma C in 1 keer behaald met een mooie uitslag van 42 punten. Trots op deze jonge dame.

Woensdag 7 juni

De pups van Roos zijn geboren. Na een zware bevalling met uiteindelijk een keizersnede zijn er 4 gezonde pups geboren, helaas zijn er 2 overleden. Moeder Roos en haar 2 zonen en 2 dochters maken het goed. Ze hebben alle 4 een baasje gevonden en gaan met de volgende stamboomnamen door het leven:

Rosy’s MAX van de Rashoeve; een zwart stevig reutje met een heerlijk eigen willetje.
Rosy’s MEES van de Rashoeve; een zwart reutje die zeker niet onderdoe voor zijn grote broertje.
Rosy’s MEREL van de Rashoeve; een stevig dametje.
Rosy’s MARA van de Rashoeve; ons kleinste meisje, met een echt meidenkoppie.

Klik hier voor de eerste beelden!

Maart 2017

Eindelijk is roos op 23 maart loops geworden, 2 weekjes later als dat we hadden verwacht. Maar de natuur kunnen we niet dwingen. Op 31 maart voor de eerste progesteron laten bepalen, deze was nog aan de zeer lage kant. 4 april tweede keer progesteron, er zat een beduidende stijgende lijn in, donderdag 6 april was de progesteron dermate gestegen dat we de volgende dag naar Haar vriendje Jazz zijn gegaan, een liefdesweekendje volgde. 

Op 8 April is Roos gedekt door Jazz van de hooydamhoeve en we verwachten rond begin juni pupsels. in mei laten we een echo maken om daadwerkelijk te zien of ze drachtig is. De pups uit deze combinatie zullen zwart en blond zijn.

20 janauari 2017

We hebben een mooie zwarte reu voor Roos gevonden; Jazz it Up van de Hooydamhoeve. Een reu van het type Dual Purpose. De “Dual” labrador is een niet zo zwaar gebouwde labrador,het is een combinatie van fieldtrial(slanke,100%,werkgefokte labrador)en standaard labrador. Dual gefokte labradors zijn vaak intelligenter beter luisterend maar toch ook hele lieve aanhankelijke huishonden waar je eventueel allerlei activiteiten mee kan doen op een sportief niveau zoals :gehoorzaamheid , behendigheid,jachthonden-of apporteersport of gewoon wat vaker fijn wandelen. Jazz it Upp voldoet aan alle gezondheidsuitslagen. Uit deze combinatie zullen zowel blonde als zwarte nakomelingen komen.

Augustus 2016: puppies geboren!

De pups van NorA zijn in augustus naar hun nieuwe huisjes gegaan. Jo en Rylee, Stephanie & Willem en Scott, Rob & Marjet en Guus, Ilse & Marc en Blitz , Josepha en Boaz heel veel liefde en geluk met jullie viervoetertjes!

Varkens

Vrijdag 25 maart hebben we onze nieuwe bewoners welkom geheten op de Rashoeve: de varkentjes Truus, Trijn, Trix en Trees.

Zwangerschap Nora mei 2015

Inmiddels is de zwangerschap en het moederen van onze trotse Nora achter de rug en zijn de puppies uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes. Klik hier voor de foto’s van de kleine rakkers!

Terugkomdag Nora en Victor

Het slechte weer mocht de pret niet drukken! Wat hebben we genoten en wat waren ze blij om elkaar weer te zien: foto’s terugkomdag Nora.

Zondag 29 maart hadden we de terugkomdag van Nora haar eerste nestje. Onze pubers Paris, Lissa, Eddie en Mischa hadden de baasjes als taxichauffeur ingehuurd om niets van de dag te hoeven missen. Rond half 2 werden ze ontvangen door Nora en Victor in de stal. 1 grote pret met verwelkoming, spel en snoepen van de koeienbrokkies. Het weer mocht de pret niet drukken dus vol goede moed gingen we een boswandeling maken in de enorme regenbuien. Het was een dag om nog lang over na te praten, ondanks dat we ons pubertje Sam moesten missen.

Kennelnaam:

Yes, op dinsdag 3 september hebben we een definitieve kennelnaam “van de RASHOEVE”. Vanaf deze datum zullen alle pups die bij ons geboren worden de kennelnaam gaan dragen.

Opstallen:

– De nieuwe potstal is begin mei 2014 opgeleverd, 25 x 30 mtr, met 4 boksen waar we meerdere dikbilstieren in kunnen verblijven.

Kennelnaam:
– 7 mei hebben we een kennelnaam aangevraagd, zodra de toekenning is houden we je op de hoogte.